Zie omschrijving

Fietsen in Spanje aan de Costa Blanca

Omschrijving

Weleens eraan gedacht te gaan fietsen in Spanje?
Met fietsmaatjes, collega’s, familie, vrienden of met de vereniging of club? Dan is EKB Costa Blanca Cycling het juiste adres voor u. Wij zijn er voor de recreatieve toerwielrenner, de betere amateur, ploegentrainingen, sportief op de dames/herenfiets of E-bike, mountainbiken en prachtig wandelen. Wij hebben alles in huis om u een fantastische sportieve vakantie te bezorgen in een heerlijk klimaat aan de prachtige Costa Blanca!

EKB Costa Blanca Cycling is een initiatief van een gepassioneerd wielrenner Eef Brand. In de jaren ’70 en ’80 bleek al snel dat Eef Brand een zeer verdienstelijk coureur was voor verschillende grote ploegen. Tijdens vele grote wedstrijden, zoals de Ronde van Mallorca, Luxemburg en de vele klassiekers en criteriums, was Eef Brand een wielrenner die meedeed voor de prijzen. Er kwam echter een abrupt einde aan deze carriére, Eef koos voor het ondernemerschap.

Enige jaren geleden betrok Eef Brand samen met zijn vrouw Karen een huis in de buurt van het Spaanse Alicante aan de Costa Blanca. Het klimaat is daar ideaal; aangename temperaturen en vele dagen zon, het hele jaar door. Inmiddels was Eef ook weer gaan fietsen, maar deze keer als recreant.

Toen Eef zijn “cluppie” wielervereniging D.R.C. de Mol vroeg in 2007 of ze konden komen trainen in Spanje, zei Eef dan ook volmondig: "Ja gezellig, kom maar eens langs". Voor ze het wisten stonden er 15 coureurs voor hun neus in Spanje. Een uitdaging die zij met beide handen aan hebben gegrepen. Na een zeer succesvolle trainingsstage is zo het idee ontstaan om trainingsstages en fietsvakanties te gaan verzorgen in Spanje aan de Costa Blanca!

EKB Costa Blanca Cycling werd opgericht. Inmiddels hebben zij al vele fietsliefhebbers mogen ontvangen en begeleiden met hun enthousiaste team. Het doel is om fietsliefhebbers naar de mooie provincie Alicante te halen en te laten ervaren hoe geweldig het is om hier te fietsen aan de Costa Blanca in een prachtige omgeving met een heerlijk klimaat.

De eerste 5 jaar werd de nadruk op wielrenners gelegd, maar in 2011 is hier verandering in gekomen. Daar de vraag naar recreatief fietsen en mountainbiken steeds groter werd, is het team uitgebreid en zijn prachtige uitdagende fietsroutes samengesteld, waarbij rekening is gehouden met diverse alternatieven. Ook wandelaars komen aan hun trekken bij Costa Blanca Cycling, wij hebben een prachtig sportief wandelprogramma samengesteld met zeer veel variatie in de routes.

Met gepaste trots kunnen wij mededelen dat wij van EKB Costa Blanca Cycling al vele zeer enthousiaste gasten hebben mogen verwelkomen en begeleiden met ons geweldige team. Neem een kijkje op de beoordelingspagina, de reacties spreken voor zich.

Wij van EKB Costa Blanca Cycling hebben alles in huis om u een fantastische sportieve fiets of wandelvakantie aan de Costa Blanca te laten beleven!

Video

EKB Costa Blanca Cycling
0034 675 312****
Regio: Alacant/Alicante
1145 maal bekeken sinds 13-8-2019
Advertentienummer: 282383