Zie omschrijving

Deortegas, biologische extra olijfolie

van eerste persing en van superieure kwaliteit, geteeld en geproduceerd met het grootste respect voor het milieu. Scroll naar beneden voor promotie video.


Deel onze geschiedenis, onze biologische producten, leer meer over de fasen van het olie-extractieproces, de verschillende persoonlijkheden van elk van onze soorten biologische olijfolie en sluit aan bij onze inzet voor het milieu en toekomstige generaties. Wij bevelen ook een gids aan die u moet lezen over olijfolie en gezondheid, waarin het belang van extra vergine olijfolie voor een gezonde voeding en de voordelen ten opzichte van de commercieel geproduceerde geraffineerde oliën worden uitgelegd. Zie website voor meer informatie en online bestellen.

 

Olijfolie en gezondheid.

Extra olijfolie van eerste persing is in de eerste plaats een enkelvoudig onverzadigd vet, waarvan men dacht dat het de reden was dat het zo gezond was. De laatste twintig jaar is er echter onderzoek gedaan naar de kleine plantaardige chemicaliën, die bekend staan als het fenolgehalte van extra vergine olijfolie. Deze fenolverbindingen zijn klein, talrijk en krachtig voor de gezondheid. Deze fenolverbindingen lopen sterk uiteen en omvatten flavonoïden, lignanen, sterolen, fytosterolen en vooral fenolen die uniek zijn voor extra vierge olijfolie zoals oleocanthal, hydroxytrosol en oleuropeïne.

Deze fenolverbindingen helpen ook om de olijfolie stabiel te houden en zijn een indicator voor de EVOO-kwaliteit. Deze complexe fenolverbindingen hebben naar verluidt antioxiderende eigenschappen, gebaseerd op talrijke peer-reviewed studies.

Het fenolgehalte van olijfolie varieert afhankelijk van de klimatologische omstandigheden in het productiegebied, wanneer de olijven worden geoogst en hoe rijp ze zijn wanneer ze worden geplukt. Ook de productie- en opslagmethoden van de olie hebben een invloed.

Video

DEORTEGAS
+34 64723****
Regio: Alle regio's
216 maal bekeken sinds 21-5-2022
Advertentienummer: 303238