Prijs: Zie omschrijving

Can Solvira - Onze Olijfoliën - Rondleidingen

Ontdek de wereld van olijfolie. Elk jaar komen er meer en meer bezoekers naar onze olijfgaard in de Costa Brava, niet aleen uit Spanje, maar uit alle werelddelen. Can Solivera is zelfs uitgegroeid tot een favoriete destinatie voor passagiers van cruise-shepen die enkele dagen voor anker liggen in Palamos of Barcelona. Olijfolie wint ook buiten de mediterrane wereld nog steeds aan populariteit. Onze klanten en bezoekers willen steeds meer weten over de feiten, toepassingen en achtergronden van olijfolie en waar beter te beginnen dan in Spanje, het land dat net zo veel van dit heerlijke en gezonde voedingsmiddel produceert dan alle andere landen van de wereld bij elkaar?

Ons Can Solivera team is er trots op onze kennis te delen met iedereen die geïnteresseerd is in onze passie. Elke werkdag en in het zomerseizoen ook op zaterdagochtend bieden wij rondleidingen voor nieuwe bezoekers, waaronder een audiovisuele presentatie (in Engels, Spaans, Frans of Nederlands) en een proeverij. Voor een bezoek tijdens de ochtenduren van 10.00 en 14.00 uur is het niet nodig om vooraf een afspraak te maken via e-mail of telefoon. Voor een bezoek in de namiddag, tussen 16:00 en 19:00 uur is het verstandig om een afspraak te make om teleurstelling te voorkomen. Zaterdagmiddag en Zondag zijn wij gesloten.
Rondleidingen en proeverijen bij Can Solivera zijn gratis en duren doorgaans 60 tot 150 minuten inclusief een bezoek aan onze winkel.
Voor een overzicht van onze locatie, openingstijden en contact informatie verwijzen wij u naar onze contactpagina

De kwaliteit van olijfolie  Lees alles over de kwaliteiten van olijfolie via onze website.

Wie wij zijn

Mijn vrouw Daida en ik, Hans de Roos, kochten in 1977 het kleine landgoed en de ruïnes van Can Solivera ('Huis van de Olijfgaard') in Baix-Empordà, een regio in het noorden van Catalonië, toen we tijdelijk gestationeerd waren in Spanje voor de Nederlandse chemische multi-national HCI waar ik destijds voor werkte. Het oudste deel van de stenen boerderij dateert uit de 11e eeuw. In 1989 was het huis weer bewoonbaar en een paar jaar later besloten wij om de omliggende akkers weer in hun oude glorie te herstellen door er olijfbomen te planten.. Lees verder op de website.

Voor rondleidingen bezoek onze website.

Solvira
+34 972 634****
Regio: Girona/Gerona
Advertentienummer: 288766