Attributes

Zie omschrijving

Mas de las Tapias - Pension met charme Valderrobres

Onze eeuwenoude, onlangs gerenoveerde boerderij heeft drie gastenkamers en daarnaast gemeenschappelijke ruimtes. De B&B bevindt zich aan de rand van het natuurpark Los Puertos de Beceite en is een ideaal logeeradres voor liefhebbers van rust, natuur en excursies door de bergen.

 

Pension met charme
Onze eeuwenoude, onlangs gerenoveerde boerderij heeft drie slaapkamers voor gasten, elk met een eigen badkamer, en naar keuze twee eenpersoons bedden of één tweepersoons bed. De meeste ruimtes zoals de woonkamer en eetkamer zijn gemeenschappelijk. In de woonkamer treft u behalve een comfortabel bankstel ook spelletjes, leesboeken en informatie over de streek. Het ontbijt zit bij de overnachting inbegrepen. De andere maaltijden zijn facultatief en worden zoveel mogelijk bereid met biologische ingrediënten, deels afkomstig van onze boerderij: scharreleieren en verse groentes en kruiden uit de moestuin.


Is het iets voor jou?
Onze boerderij ligt midden in de natuur. Het dichtstbijzijnde dorp (Beceite) ligt op 7 kilometer afstand. De eerste helft daarvan is een smalle asfaltweg en de tweede helft een hobbelige, onverharde weg.

We hebben wel telefoon en internet (mobiele telefoons hebben bij ons geen dekking), maar geen aansluiting op water of electriciteit. Daarin zijn we zelfvoorzienend: Een kleine bron zorgt voor heerlijk drinkwater en het regenwater wordt na opvang en zuivering gebruikt voor sanitaire doeleinden. Zonnepanelen en een windmolentje voorzien het huis van "schone" stroom.

Met het oog hierop zijn water en electriciteit relatief schaars en we vragen onze gasten om daar bewust mee om te gaan. Als u dus gewend bent om op uw vakantieadres urenlang te douchen of tv te kijken, dan is onze accommodatie niet voor u geschikt. Zoekt u daarentegen een verblijf in de natuur met rust, ruimte, frisse lucht en een prachtige sterrenhemel, dan heten we u van harte welkom.


De omgeving: rustig, mooi en indrukwekkend
De boerderij bevindt zich in een stille vallei aan de rand van het natuurpark "Los Puertos de Beceite". Het is een ideaal logeeradres voor wandelingen of mountainbike-tochten door de omringende bergen. Op 500 meter afstand begint het stuwmeer "Pantano de Pena" waar u kunt zwemmen, vissen, surfen of kanoën. Ook loopt hier de GR8 langs. Het dichtst bijzijnde dorp Beceite ligt op 7 km afstand.


De streek van de Matarraña
De streek Matarraña is genoemd naar de gelijknamige rivier en omvat 18 middeleeuwse dorpjes met prachtig bewaard gebleven historische kernen. Tussen de dorpjes is het landschap voornamelijk agrarisch met olijfbomen, amandelbomen, wijngaarden en akkers waar ook nog veel herders met hun kuddes van schapen en geiten rondtrekken. Grenzend aan de dorpjes Beceite en Peñarroya de Tastavins ligt het beschermde natuurgebied "Los Puertos de Beceite", een berglandschap met schitterende rotsformaties, kloven en rivieren en een rijke flora en fauna met onder andere steenbokken, everzwijnen, otters en gieren.


Culturele activiteiten
Bezoekjes aan de middeleeuwse dorpen eventueel met gids. Elk dorp heeft z´n eigen bijzonderheden met wasplaatsen, kerken, kapelletjes, een etnologisch of archeologisch museum, een kunstgalerij in een oude papierfabriek, middeleeuwse gevangenissen, gotische en renaissancistische gebouwen, etc. In de buurt van de dorpen liggen diverse archeologische opgravingen van Iberische nederzettingen. Ook zijn er grotten met prehistorische rotstekeningen.


Sportieve activiteiten
Het gebied leent zich bij uitstek om te wandelen en te fietsen ofwel in het beschermde natuurgebied De Puertos ofwel tussen de dorpjes in. Er zijn talrijke uitgezette wandelroutes (waaronder een deel van de GR8) en er is een Via Verde, een oude spoorlijn van Tortosa naar Alcañiz, nu alleen toegankelijk voor wandelaars, fietsers en ruiters.

Twee lokale buitensport-bedrijven verhuren fietsen, geven rondleidingen en organiseren allerhande excursies. Wilt u het gebied per paard verkennen, dan kunt u terecht bij Picadero JJ, een manege in Valderrobres.

Zwemgelegenheid is er volop: elk dorp heeft een eigen zwembad en daarnaast zijn er de rivieren Algars en Ulldemó met kristalhelder water en het stuwmeer van de Pena. Hier kan men overigens ook vissen, kanoen of surfen.


Astronomie en ornitologie
Een lust voor het oog zijn de prachtige sterrenhemels ´s nachts en overdag de grote varieteit aan vogels. van .... tot aan tapuit, bijeneter, oropendula, de vale gier en adelaars.


Gastronomie
In de winkels en restaurants kunt u kennis maken met lokale producten zoals de voortreffelijke olijfolie, serranoham, perziken, geitenkaas, zoete versnaperingen op basis van amandelen, wijnen en kruidenbitter aguadiente.


Overige bezienswaardigheden
Ook de wijdere omgeving van de Matarraña heeft veel te bieden: de Maestrazgo met mooie dorpjes zoals Mirambel of Morella, een spectaculair gelegen middeleeuws vestingsstadje, de Terra Alta met Horta de Sant Joan met een Picassomuseum, of de kust met rustige zandstranden en de Ebro Delta met uitgestrekte rijstvelden en vogelkolonies waaronder flamingos.

Mas de las tapias
0034 978 769****
Regio: Teruel
963 maal bekeken sinds 7-5-2022
Advertentienummer: 288311